..

-Nieuwspagina

Op deze pagina vindt u de meest actuele informatie van uw schildersbedrijf.

Kleurtips

Iedere kleur creëert een eigen sfeer, daarom is het zinvol eerst na te gaan of de door u gekozen kleur wel past bij de sfeer die u in gedachten hebt. Hieronder kunt u lezen welke kleur welk effect heeft.

Wit
Wit en gebroken witten creëren ruimte. Witttinten zijn essentieel voor ieder interieur, want ze ademen een neutrale sfeer en zijn met name ideaal voor muren en plafonds.
Heb je een kleine ruimte die je groter wilt laten lijken, schilder dan de plafonds van kleine kamers in een offwhite die aansluit op de kleur van de muur. Als je een groot vertrek intiemer wilt maken, geef je het plafond juist een sprekende kleur en gebruik je een zachte offwhite voor de muren.

Groen
Van groen kijg je altijd een goed gevoel. Bovendien is het een kleur met oneindig veel varianten. Het effect van groen: harmonie en natuur in je interieur. Groen kun je toepassen als rustige kleur: samen met ingetogen, neutrale kleuren is groen perfect voor een sfeervolle woonkamer. Wil je een echt stoere inrichting? Gebruik dan groen in combinatie met metaalkleuren.

Paars
Paars is een mystieke kleur en benadrukt creativiteit. In donkere nuances werkt het theatraal. Wil je een rustgevend interieur, kies dan lichtpaarse varianten. Paars komt prachtig uit in accessoires met een rijke textuur, zoals hoogpolige karpetten. Het is ook een opvallende kleur waarmee je bijvoorbeeld de toiletruimte of het trappenhuis een zeer persoonlijke tint geeft.

Geel
Geel is de felste kleur die we hebben en geeft daarom een vrolijk effect aan je interieur. Met geel kun je alle kanten op. Zoek je bijvoorbeeld een warme en comfortabele sfeer:? Kies dan voor warmgeel met bruin. Ga je meer voor een zakelijke uitstraling? Dan kun je kiezen voor geel en grijs. En als je altijd de zon in huis wilt hebben, gebruik dan geel met wit. Met geel vrolijk je zo de sombere ruimtes op. Ideaal dus voor zolderkamers en bijkeukens.

Bruin/grijs
Bruin en grijs zijn de aardse kleuren die je een comfortabel gevoel geven. Omdat het beide naturel kleuren zijn, kun je ze met alle andere kleuren combineren. Grijs en bruin hebben een rustige en neutraliserende uitstraling. Ideaal voor ruimtes waar je vaak met meerdere mensen tegelijkertijd
bent, of voor slaapkamers en werkkamers.

Rood
Rood is een spannende kleur en maakt je interieur modisch en modern of juist klassiek en mystiek. Rood bewijst dat je lef hebt. Wil je details origineel benadrukken, speel dan met knalrood. In het interieur biedt rood oneindig veel mogelijkheden. Een klassieker is en blijft marineblauw met rood: een sportieve combinatie voor bijvoorbeeld tienerkamers. En wist je dat rood heel goed aansluit op aardetinten en natuurlijke materialen als hout en stoer aardewerk?

Blauw
Blauw is koel en stoer, maar tegelijkertijd vertrouwd. Het geeft beweging aan je interieur en zorgt voor een frisse bries door je huis. Samen met blauwpaarse kleuren kan blauw een warme indruk geven of een comfortabel gevoel. Blauw is uitermate geschikt voor de badkamer en keuken, want blauw geeft een frisse, schone en heldere uitstraling.

Oranje
Oranje is de sprekende kleur. De samenvoeging van het vurige van rood en het frisse van geel zorgt voor een kleur die direct opvalt. Met oranje kun je rekenen op opvallende combinaties. Wat dacht je van oranje lambriseringen met chocoladebruine sierlijsten? Oranje geeft kille ruimtes zoals bijkeukens of kelders een warme aanblik. Durf jij je te uiten?

Lichte buitenkleuren beschermen beter tegen de inwerking van het zonlicht dan donkere kleuren. Muren en houtwerk die pal in de zon staan, verdienen een lichte kleur verf in hoogglans: deze reflecteert het zonlicht optimaal. En zo gaat het schilderwerk langer mee.


[TERUG]
..